Zadržavanje razine stečenih prava u Tisku plus

Zagreb, 18. prosinca 2019. –  U nastavku kolektivnih pregovora u Tisku plus d.o.o. dogovoreno je sklapanje Dodatka Kolektivnom ugovoru za 2020. godinu s istom razinom materijalnih prava radnika, uključujući i neoporezivu nagradu za radne rezultate u iznosu 5.000 kuna koja će se i dalje isplaćivati zajedno s plaćom svaki mjesec, osim za dane u koje je radnik na bolovanju.

Dodatak će vrijediti do 30. lipnja 2020. godine do kada vrijedi i Temeljni kolektivni ugovor za Fortenova grupu o kojemu predstoje kolektivni pregovori.

- Skrenuli smo pozornost kako osnovica nije mijenjana još od 2006.g, kako su radnici ti koji podnose najveći teret poslovanja i krivih procjena, uz povećanje obima i složenosti poslova radnika, za istu  plaću, te smo postavili zahtjev za povećanjem plaće i iznosa prigodnih nagrada do neoporezivog iznosa. Ponovili smo i kako je omogućavanje isplate nagrade za radne rezultate predviđeno za neoporezivu jednokratnu isplatu u vidu trinaeste plaće za postignute dobre rezultate, a ne da se radnicima isplaćuje kao dodatak na plaću mjesečno kroz godinu, komentirao je Krešimir Tomašković, predsjednik Sindikata Novine, jednog od dvaju sindikata koji je kolektivno pregovarao.

Vezane vijesti:
Zadržavanje razine prava u Tisku plus? _sssh.hr