I grad Valpovo želi neradne nedjelje i blagdane u trgovini

Valpovo, 30. prosinca 2019. - U uredu gradonačelnika grada Valpova održan je sastanak gradonačelnika Valpova Matka Šutala i pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Marka Vuksanića s predstavnicima Sindikata trgovine Hrvatske i  Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zlaticom Štulić, Ksenijom Šebjanić i Ksenijom Bešlić.

Sastanak je održan povodom inicijative gradonačelnika grada Valpova za ukidanjem rada nedjeljom i blagdanom koji se obratio trgovačkim centrima i prodavaonicama na području grada Valpova i pozvao ih da donesu odluku i zatvore trgovine nedjeljom i blagdanima.

Inicijativu je pojasnio brigom za obitelj, osjećajem obzirnosti prema ljudima i čovjekovom potrebom za nedjeljnim odmorom.

Inicijativa za ukidanje rada nedjeljom i blagdanima _valpovo.hr

Kako se inicijativa gradonačelnika podudara s aktivnostima Sindikata trgovine Hrvatske i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u borbi za slobodnu nedjelu u trgovini,  sindikalna strana je ocijenila inicijativu izrazito važnom za zaposlene u trgovini. Predstavnice STH i SSSH su gradonačelnika i pročelnika ukratko izvijestile o aktivnostima Hrvatskog saveza za neradnu nedjelju i Sindikata trgovine Hrvatske vezanim za zakonsko uređenje i reguliranje nedjelje kao dana tjednog odmora u djelatnosti trgovine.

Gradonačelnik je istaknuo da će i dalje raditi na rješenju pitanja neradne nedjelje i blagdana u trgovini, u skladu sa svojim ovlastima.

Radno vrijeme u trgovini treba regulirati, a nedjelje i blagdane utvrditi kao neradne dane, zaključili su sudionici sastanka.
 

Vezane vijesti:

Izmjene Zakona o radu nedjeljom - stižu reakcije _vijesti.hrt.hr