Turistička agencija Atlas otpušta većinu radnika

Zagreb, 28. srpnja 2020. (dnevnik.hr/SSSH) - Nekadašnji div među turističkim agencijama Atlas otpušta većinu zaposlenih.

Predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske Eduard Andrić u razgovoru za dnevnik.hr rekao je kako Atlas nema načina da izađe iz problema koji godinama traju, te kako ih je koronakriza dokrajčila.

- Od 151 zaposlenog 132 idu na Hrvatski zavod za zapošljavanje kojima će biti ispoštovana sva prava i koji će po raskidu ugovora dobiti otpremnine. Ostalo bi 19 ljudi, ali bojim se da je to potpuno gašenje nekadašnjeg giganta. Atlas je nekad bila moćna agencija i značio je puno za sektor, rekao je Andrić, najavljujući kako će STUH zajedno s Udrugom ugostiteljstva i turizma pri HUP-u predložiti Vladi RH da se potpora za očuvanje radnih mjesta u turističkom sektoru u iznosu 4.000 kuna produži od rujna do iduće sezone.

Unatoč optimizmu u srpnju i kolovozu na sjeveru Jadrana, Andrić kaže da se sada vraćamo kao u ratno stanje – Kvarner i Istra imaju gostiju, dok se južnijim gradovima šeta jako malo turista u odnosu na lanjsku sezonu.

Više na:
Nekadašnji turistički gigant otpušta gotovo sve zaposlene: "Bojim se da je to gašenje. Nema pomoći, korona ih je dokrajčila" _dnevnik.hr

Foto: Pixabay
 

Vezano:

Predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske Eduard Andrić bio je i gost RTL-a Danas u kojemu je govorio o turističkoj sezoni i posjećenosti hotela, ali i situaciji u Atlasu:

Pogledajte prilog:
Koronakriza dokrajčila nekadašnjeg turističkog giganta, predsjednik sindikata izjavio: 'Ostat će 19 radnika'


Foto: Screenshot