Đuro Đaković: Novac za plaće osiguran, slijedi nalaženje banke i stavljanje tvrtke na realnu osnovu

Slavonski Brod, 5. studenoga 2019. (lokalni.vecernji/sssh) - Više od 600 radnika slavonskobrodske grupacije Đuro Đaković desetak je dana u štrajku zbog neisplate plaća za rujan, što je posljedica odluke Zagrebačke banke o prestanku kreditnog praćenja tvrtke.

Regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata Antun Štivić kazao je tada da su zbog nezahvalne situacije u kojoj su se našli predstavnici sindikata i radnika zatražili pomoć župana pri posredovanju s nadležnim institucijama i resornim ministarstvima Vlade RH s ciljem iznalaženja rješenja za isplatu zaostalih plaća kao i za opstanak tvrtke na tržištu.

U subotu je župan na konferenciji za medije objavio da će plaće radnicima vrlo vjerojatno biti isplaćene ovaj tjedan.

S obzirom na blokadu računa Đure Đakovića, nađen je način na koji će se isplatiti plaće. Radnici bi trebali potpisati zahtjev za nadopunu sredstava s kojim bi, jednostavno govoreći, i oni blokirali račun. Kako su takvi zahtjevi prioritet, plaće će na taj način biti riješene, kazao je Brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Prosvjed radnika Đure, najavljen za petak, 8. studenoga, na zagrebačkom Markovu trgu, u slučaju neisplate plaća, je otkazan.

Više pročitajte na:
Novac za plaće osiguran, slijedi nalaženje banke i stavljanje tvrtke na realnu osnovu


Vezane vijesti:
Ne damo Đuru! _sssh.hr