Hrvatski sabor o izvještaju saborskog odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav o zahtjevu za raspisivanje referenduma o promjenama uvjeta za mirovinu

Zagreb, 10. srpnja 2019. - Tijekom jučerašnjeg dana Hrvatski sabor je raspravljao o izvještaju Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora o zahtjevu za raspisivanje državnog referenduma građanske inicijative "67 je previše".

Odbor je na sjednici, održanoj krajem lipnja 2019. godine, predložio Hrvatskome saboru donošenje Zaključka kojim se poziva Vlada RH da provjeri broj i vjerodostojnost potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative „67 je previše“, te da izvješće o provedenoj provjeri dostavi Hrvatskom saboru. Također, pozvana je Vlada Republike Hrvatske da provjeri jesu li se potpisi prikupljali sukladno odredbi članka 8.c Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave, tj. jesu li se potpisi prikupljali na mjestima u skladu s odlukom predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave (grada ili općine).

Video snimku rasprave možete pogledati OVDJE.

Vezane informacije:
AMANDMAN_Klub Mosta_nezavisnih_lista_IZVJ_REFERENDUM_67 _sabor.hr