Izvanredna sjednica GSV-a Grada Zagreba

Zagreb, 4. rujna 2019. (sesvete-danas.hr/sssh) - "Nismo zadovoljni poreznom reformom", rezime je jučerašnje izvanredne sjednice Gospodarsko - socijalnog vijeća Grada Zagreba kojoj su, osim članova Vijeća, prisustvovale i čelne osobe reprezentativnih sindikalnih središnjica, među kojima i predsjednik SSSH Mladen Novosel, te zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca.

- Ovo nije reforma već čista kozmetika, poručio je predstavnik sindikata u Vijeću Darko Kleinberger, napominjući kako ćemo se uskoro suočiti s nedostatkom radne snage u Hrvatskoj, jer nitko neće više raditi za ovakvu plaću i to je ključni problem. Drugi problem je preskupi državni aparat s obzirom na broj lokalne samouprave i broj zaposlenih. To se ovim mjerama sigurno neće stabilizirati.

- Grad nije zadovoljan s alokacijom poreznih prihoda, sindikati nisu zadovoljni s time kako se porezna reforma reflektira na zaposlene, a nisu ni poslodavci zadovoljni, rekao je dopredsjednik Vijeća Igor Škrgatić, dodajući kako se u ovoj državi mora dogoditi značajan rast plaća; nije dovoljno da plaće rastu za nekoliko stotina kuna. U nekim kategorijama te plaće moraju biti dva ili tri puta veće, a ovo nije reforma koja će dovesti do toga.

Još o temi:

Održana izvanredna sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća _zagreb.hr

"Nismo zadovoljni poreznom reformom" _radio.hrt.hr