Novosel U mreži Prvog o prvim potezima nove Vlade: Važno je sačuvati radna mjesta

Zagreb, 23. srpnja 2020. – Uoči predstavljanja Vlade Republike Hrvatske i glasovanja o njezinu povjerenju u Hrvatskome saboru, tema jutrošnje emisije Hrvatskog radija 1 U mreži Prvog bila je nova Vlada RH, njezini prvi potezi i planirane reforme. Telefonski, u emisiju se javio i predsjednik SSSH Mladen Novosel, koji je, među ostalim, naglasio kako je vrlo važno sačuvati radna mjesta, te kako se značajniji gospodarski oporavak očekuje iduće godine.

- Tog gospodarskog oporavka neće biti bez kvalitetnih radnika koje moramo zadržati u zemlji. Ne može biti ekonomskog oporavka bez socijalnog oporavka, te Vlada treba pripremiti mjere kako sačuvati postojeća radna mjesta i njihovu kvalitetu, ali i određene mjere, poticaje kako vratiti naše radnike koji su proteklih nekoliko godina otišli iz Hrvatske, te kako zaštititi domaću proizvodnju, kao i zaštititi se od enormnog uvoza, poručio je.

Emisiju u cijelosti poslušajte na Nova Vlada ili pogledajte snimku emisije na Što od nove Vlade očekuju gospodarstvenici, sindikati, poslovna zajednica

Foto: Screenshot


Podsjećamo i na PREDIZBORNE ZAHTJEVE SSSH