Osnovan GSV Šibensko-kninske županije

Šibenik, 10. veljače 2020. – U Šibeniku je u petak, 7. veljače, potpisan Sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća Šibensko-kninske županije, a u ime Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Sporazum je potpisao Vedran Uranija, pravni povjerenik u Teritorijalnom uredu SSSH Zadar.

Nakon svečanog potpisivanja održana je osnivačka sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) Šibensko-kninske županije na kojoj izvršen izbor predsjednika i dopredsjednika Vijeća, kao i izbor članova Vijeća, te je usvojen Poslovnik o radu, a dogovoren je i modalitet rada u sljedećem razdoblju.

Gospodarsko-socijalno vijeće RH (GSV) osnovano je radi utvrđivanja i ostvarivanja usklađenih djelatnosti u cilju zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih prava, odnosno interesa radnika i poslodavaca, vođenja usklađene gospodarske, socijalne i razvojne politike, poticanja sklapanja i primjene kolektivnih ugovora te njihova usklađivanja s mjerama gospodarske, socijalne i razvojne politike.

Foto: screenshot sibenik.in

Više o temi:

Osnivanje Gospodarsko-socijalnog vijeća, pokušaj drugi: 'Prvo Vijeće se tiho ugasilo, ovo drugo valjda neće'  _sibenik.in

Osnovano Gospodarsko-socijalno vijeće Šibensko-kninske županije _sibensko-kninska-zupanija.hr