Političko uhljebljivanje u Daruvarskim toplicama ili tiha privatizacija – NEĆE MOĆI!

Bjelovar, 10. prosinca 2019. - Temeljem krajnje narušenih međuljudskih odnosa u Daruvarskim toplicama, koji su kulminirali isforsiranim Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta, a kojim se želi u Daruvarske toplice „uhljebiti“ više od 40 rukovodećih, nepotrebnih radnih mjesta, Radničko vijeće i Sindikat zdravstva Hrvatske zahtijevaju od Upravnog vijeća Ustanove (većina Bjelovarsko-bilogorska županija) smjenu ravnateljice Daruvarskih toplica Mire Zakore.

- Molimo župana Damira Bajsa da u okviru svojih ovlasti prema Upravnom vijeću stavi na dnevni red Vijeća problematiku u Daruvarskim toplicama, prijedlog razrješenja ravnateljice Daruvarskih toplica, s postavljanjem stručne osobe na mjesto ravnatelja i da Upravno vijeće donese takvu odluku, rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel na konferenciji za novinare SSSH i Sindikata zdravstva Hrvatske, organiziranoj ispred sjedišta Bjelovarsko-bilogorske županije u Bjelovaru. Zaključio je kako „neće moći proći priča o Daruvarskim toplicama“  kao što je prolazila u Bizovačkim i Stubičkim toplicama koje su morale otići u stečaj.

O narušenim međuljudskim donosima u Daruvarskim toplicama posvjedočio je i, pressici prisutan, predsjednik Radničkog vijeća Anto Martić.

- Jako je teško surađivati i raditi s ravnateljicom. Rade se razni pritisci, najčešće na sadašnje voditelje, ali i na druge radnike. Ti pritisci nisu dobri za radnu atmosferu. Slijedom toga pada nam kvaliteta, rekao je Anto, napominjući kako Toplice rade bez bazena, jer je tvrtka koja je izvodila radove renoviranja otišla u stečaj i pitanje je kako će se to financijski odraziti na poslovanje Toplica. Gosti dolaze, ali većina njih su jako nezadovoljni. Daruvarske toplice su toplice bez bazena.

Na međuljudske odnose u Daruvarskim toplicama osvrnuo se i glavni sindikalni povjerenik Sindikata zdravstva Hrvatske u Daruvarskim toplicama Ivor Kovačko.

- Svakodnevno mi dolaze ljudi i žale se na represiju koju vrši ravnateljica na njih. Jutros je, primjerice, ravnateljica na razgovor zvala sve svoje voditelje navodeći kako moraju stati uz nju u 13 sati za kada je najavila svoju press konferenciju u Daruvaru, napomenuo je, upozoravajući na vjerojatni scenarij u kojemu ravnateljica čita svoj tekst, a voditelji moraju šutjeti, ne smiju odgovarati na nikakva novinarska pitanja.

Izjave u cijelosti poslušajte na:

Političko uhljebljivanje u Daruvarskim toplicama _radio-daruvar.hr

Odgovarajući, nastavno, na novinarska pitanja, predsjednik SSSH poručio je kako sindikalne aktivnosti apsolutno nemaju nikakve veze s politikom.

- Ovo je isključivo zbog dobrobiti svih zaposlenih u Daruvarskim toplicama, opstanka i zadržavanja brenda Daruvarskih toplica, zaključio je.
 

Vezane vijesti:

Konferencija za javnost ravnateljice Daruvarskih toplica _radio-daruvar.hr


Iz medija:

Bjelovar: Predstavnici Sindikata o smjeni ravnateljice u Daruvarskim toplicama i političkom uhljebljivanju _bjelovar.info

Novosel: Nova sistematizacija predviđa nepotrebna rukovodeća radna mjesta, služit će za 'uhljebljivanje' _tportal.hr

VODA DOŠLA DO GRLA Sindikati i radnici traže smjenu ravnateljice Daruvarskih Toplica _bjelovar-live