RADNO VRIJEME PO MJERI ČOVJEKA

Radno vrijeme po mjeri čovjeka naziv je konferencije koja će se održati u ponedjeljak, 25. studenoga 2019. g., u Novinarskom domu, u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Zaklade „Friedrich Ebert“.

Tema konferencije bit će radno vrijeme po mjeri čovjeka, zašto i kako ga skratiti, te rješenja koja za preokretanje negativnih trendova u području radnog vremena predlažu europski i hrvatski sindikati. Na konferenciji će, među ostalim, biti predstavljeni rezultati istraživanja SSSH o radnom vremenu, koje je na reprezentativnom uzorku provela agencija Hendal.

Radno vrijeme jedna je od dimenzija koncepta rada po mjeri čovjeka te je ključno u raspravi o zadovoljstvu radnim mjestom. Zbog porasta fonda radnih sati, organizacije radnog vremena koja nerijetko ulazi u slobodno vrijeme radnika i izazova koje donosi digitalizacija, a posljedično i transformacija pojedinih sektora, radno vrijeme ponovno postaje prioritetnom temom sindikalnog pokreta i predmetom niza inovativnih prijedloga i inicijativa sindikata. Loša organizacija radnoga vremena i nepravodobna najava promjena u rasporedu, prečesto negativno utječu na privatni život radnika, opće zdravstveno stanje i sposobnost rada na zdrav i siguran način.

U nastavku konferencije, želimo s predstavnicima udruženih sindikata, europskih sindikata i hrvatskih institucija raspraviti pitanje radnog vremena u Hrvatskoj, te istaknuti prijedloge i prioritete SSSH kako ostvariti radno vrijeme po mjeri čovjeka.

Tema predstavlja trenutni strateški prioritet SSSH, te je i dio programskog usmjerenja za ovo mandatno razdoblje (2018.-2022.)

Molimo vas da svoje sudjelovanje potvrdite na e-mail sssh@sssh.hr ili telefon 01 46 55 013, najkasnije do srijede, 20. studenoga.

Konferencija o radnom vremnu _ PROGRAM