Potpisan Dodatak III. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

Zagreb, 2. lipnja 2020. (mrms.hr/sph.hr/sssh) - Predstavnici reprezentativnih sindikata državnih službi, međi kojima i Sindikata policije Hrvatske, potpisali su s ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem, u ime Vlade RH, Dodatak III. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Stranke Kolektivnog ugovora sporazumjele su se da do 31. prosinca 2020. neće doći do primjene povećanja osnovice za izračun plaće državnih službenika i namještenika koje je ugovoreno za razdoblje od 1. lipnja 2020. i od 1. listopada 2020. te da će od 1. lipnja 2020. do 31. prosinca 2020. godine, osnovica za izračun plaća zaposlenih u državnoj službi iznositi 5.809,79 kn mjesečno, a od 1. siječnja 2021. godine 6.044,51 kn.

- Zadovoljni smo da su pregovori završili trenutno najboljim mogućim ishodom za policajce i policijske službenike, koji su iznijeli veliki dio tereta pandemije, te su naša materijalna prava Dodatkom III. u najvećoj mjeri očuvana, rekao je nakon potpisivanja predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić.

Detaljnije na:
Potpisan Dodatak III Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike _sph.hr

Foto: mrms.hr