Predsjednik Republike odlikovao SUH

Zagreb, 12. listopada 2012.  - U povodu 20. obljetnice osnutka, te za ostvarene uspjehe u obrani i promicanju socijalnih, radnih, zdravstvenih i drugih prava umirovljenika i starijih osoba u Republici Hrvatskoj i svijetu, predsjednik Republike Ivo Josipović uručio je 12. listopada Priznanje Sindikatu umirovljenika Hrvatske, a koje je u ime Sindikata preuzela v.d. predsjednica Jasna A.  Petrović.
Odlikovanje Red hrvatskog pletera dodijelio je osnivačima i prvim predsjednicima Sindikata Jurju Ivankoviću, Ivanu Nahtigalu te  posmrtno Stjepanu Krajačiću, čija je supruga Ljubica prisustvovala svečanom činu.

Tijekom prijama kod predsjednika Republike izaslanstvo SUH-a  upoznalo je Predsjednika s  tijekom  priprema za obilježavanje 20. obljetnice osnutka SUH-a, a  pod njegovim se visokim pokroviteljstvom održavaju međunarodna konferencija i svečana sjednica 17. i 18. listopada u Zagrebu, te izdaje prigodni zbornik.

Predsjedniku Josipoviću  uručeno je  Priznanje SUH-a za izraženu socijalnu osjetljivost i posvećenost borbi protiv diskriminacije i poniženja svih ranjivih skupina u društvu, te prvi otisnuti primjerak prigodnog zbornika. Prigoda je iskorištena i za njegovo upoznavanje s izrazito pogoršanim položajem umirovljenika i naglim siromašenjem, posebice  u odnosu na druge europske zemlje.