Sindikat EKN-a Hrvatske: Tražimo hitno rješenje za Imunološki zavod!

Zagreb, 12. veljače 2019. – „Ministre Kujundžiću, zadnje je vrijeme. Ako u kratkom roku Vlada RH ne poduzme konkretne i  ozbiljne poteze, Imunološki će krepati! – bio je vrlo slikovit predsjednik Sindikata EKN-a Željko Klaus na današnjoj konferenciji za novinare, u Radničkom domu, govoreći o stanju u kojemu se nalazi Imunološki zavod.

Zatražio je ministra da dovede u red Upravno vijeće Zavoda, koje se bavi potpuno nebitnim stvarima, a ne pitanjima od strateškog značaja. Problem je, kako se čulo, samovolja, te činjenje pogrešnih stvari predsjednice Upravnog vijeća Zavoda Gordane Mustač, u čijem je mandatu ostavke podnijelo sedmero ravnatelja, a koji su kao jedan od razloga ostavke, izravno ili neizravno, naglasili nemogućnost suradnje s predsjednicom Upravnog vijeća.

U ovome trenutku ne zna se u kojoj je fazi projekt strateškog partnerstva s Gradom Zagrebom i Vladom RH.

Naime, Vlada RH je još u svibnju prošle godine zaključkom prihvatila prijedlog modela strateškog partnerstva države s Gradom Zagrebom za pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu, koje, prema riječima sindikalne povjerenice Sindikata EKN-a Hrvatske u SP Imunološki zavod Lidije Jagarinec, u ovome trenutku, još uvijek, nema.

– Dok postoji i mala nada za nastavak proizvodnje u bilo kakvim prostorima, odnosno novim prostorima, moramo obnavljati registracijske materijale, sve ono što se mora činiti, no daleko je to od proizvodnje, onoga čemu Imunološki zavod služi, poručila je.

Predloženi model trebao je biti temelj strateškog partnerstva i okvir za daljnje reguliranje međusobnih odnosa, a Grad Zagreb je trebao ući u strateško partnerstvo putem dokapitalizacije Imunološkog zavoda.

- Sramotno je da se zna da Grad Zagreb u proračunu ima novaca za Imunološki. Ne radi se o milijardama, već o milijunima kuna koji postoje, rezervirani su, rekao je Klaus, uvjeren kako samo gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić može cijeli proces pokrenuti.

- Ako su rekli da zbog školskih knjiga ucjenjuje Vladu, neka ucijeni i zbog Imunološkog, jer je to zbog dobrobiti svih građana Republike Hrvatske! Ali, ako netko drugi ima novaca i bude konkretniji od Bandića, izvrsno, ali neka to bude netko iz Hrvatske, zaključio je.

 

Iz medija:

Sindikalisti pozivaju Bandića da pokrene projekt obnove IMZ-a 'makar se pritom služio i ucjenama' _novilist.hr

Tko zapravo upravlja Imunološkim? _vijesti.hrt.hr

Sindikat EKN-a poziva Upravno vijeće i Kujundžića da učine nešto za Imunološki zavod _tportal.hr