IPA natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Jačanje socijalnog dijaloga“

Zagreb, 19. srpnja 2013. – Skrećemo Vam pozornost na IPA natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Jačanje socijalnog dijaloga“ .  Ukupni iznos te grant sheme je 580 000 eura, a prijavljivati se mogu projekti u vrijednosti između 50 i 100 tisuća eura.

Radi se o prvome natječaju iz IPA-e namijenjenom razvoju socijalnog dijaloga, odnosno jačanju kapaciteta socijalnih partnera. To je ujedno i prvi IPA natječaj na koji se mogu prijaviti isključivo sindikati i udruge poslodavaca (drugi tipovi organizacija mogu biti samo partneri, ali ne i glavni prijavitelji).

Budući da je to prvi EU natječaj u kojem se mogu dobiti sredstva za financiranje čisto sindikalnih aktivnosti, te da će količina europskih sredstava namijenjenih jačanju kapaciteta socijalnih partnera u Hrvatskoj u budućnosti ovisiti o našoj uspješnosti u njihovom korištenju, preporučujemo Vam da pogledate tekst Uputa za prijavitelje, koji, među ostalim, navodi oblike i tipove aktivnosti koje se mogu financirati ovim putem.

U slučaju  interesa za prijavu na  natječaj, odnosno ideja za projektne aktivnosti koje biste željeli pokušati financirati iz europskih sredstava, slobodno se za više informacija i pomoć u tome procesu obratite kolegi Darku Šeperiću, stručnome suradniku SSSH za eurointegracije.
 

Vezane vijesti:
http://www.poslovni.hr/eu-fondovi/ovo-su-trenutacno-otvoreni-natjecaji-za-eu-fondove-247744