Početak projekta „Jačanje tripartitnog socijalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj“

Zagreb, 22. rujna 2014. - Tripartitna konferencija o socijalnom dijalogu u Republici Hrvatskoj, održana u hotelu International, označila je početak projekta „Jačanje tripartitnog socijalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj“ koje Ministarstvo rada i mirovinskog sustava provodi u suradnji sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske i Hrvatskom udrugom poslodavaca, te norveškim partnerima Norveškom konfederacijom sindikata (LO) i Konfederacijom norveških poduzeća (NHO).

Namjera je bila da članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća na nacionalnoj razini, uz pomoć stručnjaka u području industrijskih odnosa, te norveških kolega, identificiraju osnovne probleme u funkcioniranju i radu socijalnog dijaloga na svim razinama, te da predlože moguća rješenja, uvažavajući pozitivna iskustva Kraljevine Norveške u socijalnom dijalogu.

Projekt je rezultat provedbe Memoranduma o razumijevanju između Vlade Republike Hrvatske i Kraljevine Norveške o provedbi financijskog mehanizma za razdoblje 2009.-2014., potpisanog 24. travnja 2014. godine, te financiranog u okviru programskog područja 'Humani rad i tripartitni dijalog'. Projekt je osmišljen i odobren zahvaljujući angažmanu SSSH, koji je bio inicijator i idejni začetnik projekta.
 

Još o temi:
http://www.mrms.hr/odrzana-konferencija-jacanje-tripartitnog-socijalnog-dijaloga-u-republici-hrvatskoj/

Iz medija:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kad-ne-mozemo-sami-pokazat-ce-nam-norvezani-vladi-sindikatima-i-poslodavcima-uskoro-poduke-iz-socijalnog-dijaloga/772909.aspx