Predstavljen projekt Zajedno smo jači

Zagreb, 11. prosinca 2018. – Nakon konstituirajuće sjednice Vijeća SSSH održano je predstavljanje projekta Zajedno smo jači, čija je provedba počela u listopadu ove godine. Cilj projekta je jačanje kapaciteta SSSH i udruženih sindikata za socijalni dijalog, i to kroz daljnji razvoj i jačanje sustava sindikalne edukacije, unapređenje tijeka informacija i koordinacije aktivnosti među različitim razinama sindikalnog djelovanja, te jačanje sposobnosti predstavljanja mladih radnika.

Darko Šeperić, izvršni tajnik SSSH za projekte, edukaciju i europska pitanja i voditelj projekta u uvodu se osvrnuo na dosadašnji rad na projektima, ističući kako je SSSH uvijek težio pripremi i projekti projekata koji će istinski ojačati kapacitete i unaprijediti rad SSSH i udruženih sindikata, te čiji će rezultati biti dugoročno održivi. U nastavku je predstavio ključne ciljeve i aktivnosti projekta.

Nediljka Buklijaš, stručna suradnica SSSH za edukaciju i mlade, predstavila je dio projekta vezan uz rad s mladima, istaknuvši njegovu važnost u kontekstu programskog opredjeljenja SSSH za jačanje položaja mladih u sindikatu te trenutnih aktivnosti Sekcije mladih SSSH.

Nakon predstavljanja sadržaja projekta uslijedila je i kratka rasprava u kojoj su prisutni predstavnici udruženih sindikata imali prilike dati svoje komentare i prijedloge vezane uz predviđene projektne aktivnosti.

Projekt Zajedno smo jači provodi SSSH, u partnerstvu sa Sindikatom metalaca Hrvatske – Industrijskim sindikatom, Sindikatom graditeljstva Hrvatske, Sindikatom turizma i usluga Hrvatske, Sindikatom EKN-a Hrvatske, Sindikatom trgovine Hrvatske, Sindikatom zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, te Mrežom mladih Hrvatske.

Projekt traje od listopada listopada 2018. do travnja 2020. godine, a sufinanciran je sredstvima Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.