Novosel: Danas ne možete sačuvati radnika s malim plaćama

Zagreb, 4. rujna 2020. (n1info.com/SSSH) - Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel gostovao je u N1 Studiju uživo te je komentirao nove Vladine mjere za spas gospodarstva za što će trebati još osamsto milijuna kuna, povrh do sada potrošenih šest milijardi i tri milijuna.

- Svi očekujemo da će ta pandemija nekim prirodnim putem ili cijepljenjem prestati. Tada ćemo možda biti u daleko većem problemu ako ne zaštitimo radnike. Radnika tada neće biti. Koliko je važno ovim mjerama sačuvati radno mjesto, toliko je važno sačuvati i visinu plaća radnika. Nažalost, oni radnici koji imaju ugovorenu plaću manju od 4000, oni svakodnevno odlaze iz Hrvatske u druge zemlje. Danas ne možete sačuvati radnika s malim plaćama, rekao je Novosel, postavljajući i pitanje o pokretanju gospodarstva.

- Svi očekuju da će ovaj pad BDP-a okrenuti se u neki brzi rast, ali tog brzog rasta neće biti ako se paralelno ne stvore uvjeti za zaštitu domaće proizvodnje, poručio je Novosel te dodao kako se u ovoj pandemijskoj situaciji treba urediti i rad od kuće.

Emisiju možete pogledati na:
Novosel: Danas ne možete sačuvati radnika s malim plaćama

Vezano:
Potpora SSSH mjerama za najugroženije sektore gospodarstva _sssh.hr