Danas i sutra – dostojanstven rad za žene

Zagreb, 10. prosinca 2012. – U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, Sindikat graditeljstva Hrvatske (SSSH) i Hrvatski sindikat šumarstva (NHS) organizirali su u Radničkome domu Konferenciju „Danas i sutra – dostojanstven rad za žene“, s naglaskom na sektore graditeljstva i šumarstva.

Konferencija je održana u sklopu regionalne kampanje „Danas i uvijek dostojanstven rad žena“ zemalja jugoistočne Europe – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije, koju provode članice Međunarodne konfederacije sindikata graditelja, šumara i drvara (BWI).

Među brojnim sindikalisticama, u radu Konferencije su sudjelovale i Nansi Tireli, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, Gordana Paškvan- Budiselić, viša stručna savjetnica Agencije za strukovno obrazovanje, Tatjana Gračić iz HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva, te Ivana Šimek iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Svoje kolegice pozdravili su i predsjednici SGH i HSŠ Ivan Kovačević i Željko Kalauz.

Konferencijom je moderirala Jagoda Milidrag Šmid iz SSSH. Kako reče, drago joj je da je netko na Međunarodni dan ljudskih prava…