SSSH

PočetnaVijestiEDUCA: Kako funkcioniraju radnička vijeća i zašto nam trebaju?

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

EDUCA: Kako funkcioniraju radnička vijeća i zašto nam trebaju?

Zagreb, 27. svibnja 2021. - SSSH u okviru sustava sindikalnog osposobljavanja EDUCA@ SSSH nastavlja s edukacijom članova sindikata o potrebi radničkih vijeća, kao važnom dodatnom alatu koji sindikati mogu koristiti u borbi za bolja prava i uvjete rada radnika.

U sklopu tih aktivnosti, SSSH je održao prvi dio webinara "Što i kako radi radničko vijeće?" u četvrtak, 20. svibnja 2021. godine. Drugi dio webinara namijenjen je onim radničkim predstavnicima koji su sudjelovali na prvom dijelu, a održat će se u utorak, 8. lipnja 2021. od 14:00 do 16:00 sati. O temi će, kao i na prvom dijelu webinara, govoriti Jasenka Vukšić, predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatske (SGH).

Dotad smo pripremili kratki letak i video o važnosti radničkih vijeća koje možete koristiti ukoliko tek sada pokrećete izbore za RV i želite svoje članove informirati o važnosti izbora za radnička vijeća. Isto tako, letak možete staviti na vaše oglasne ploče, podijeliti preko društvenih mreža vašim članovima i drugim radnicima kod poslodavca kod kojeg sindikat djeluje. 

Ukoliko se niste prijavili ili niste sudjelovali na I. dijelu webinara "Što i kako radi radničko vijeće?", možete se svejedno prijaviti na drugi dio u kojem ćemo više govoriti o funkcioniranju radničkog vijeća u praksi.

Prijavite se: https://forms.gle/p7u49WpdMMF25X6c8

Na sljedećem linku pogledajte i edukativni video: https://www.youtube.com/watch?v=53dQb5HqYCg&feature=youtu.be, a u nastavku pronađite i edukativni letak o radničkim vijećima.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom