SSSH

PočetnaVijestiElka pustila u rad novu proizvodnu liniju

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Elka pustila u rad novu proizvodnu liniju

Zagreb, 2. lipnja 2020. - Elka, najveći proizvođač kabela u regiji, u rad je pustila novu proizvodnu liniju za izradu vodiča, same jezgre finalnog proizvoda kojim teče električna energija.

Događaj su pratili partneri tvrtke, veliki kupci, predstavnici financijskog sektora, te predstavnici SMH-IS-a i SSSH. Stroj je u pogon svečano pustio predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Kako se moglo čuti od predsjednika Uprave Gordana Milera, radi se o novoj investiciji vrijednoj 15 milijuna kuna koja modernizira i udvostručuje proizvodne kapacitete i donosi značajne uštede u potrošnji energenata.

Elka zapošljava 220 radnika (više od polovice su članovi SMH – IS-a), a firma ima godišnji prihod 450 milijuna kuna. Elka je izvozno orijentirana tvrtka koja  izvozi više od 80 posto proizvodnje, a ove godine je svrstana, ponovno, među prvih deset hrvatskih izvoznika.

- Veseli nas ovaj pozitivan događaj u vrijeme koronakrize. Elka je jedna od tvrtki koje su, u ovim specifičnim i otežanim uvjetima, radile punim kapacitetom, bez zastoja u proizvodnji. Posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno se radilo i na instaliranju nove proizvodne linije koja je danas svečano i puštena u rad, rekao je predsjednik SMH – IS-a Siniša Kosić.

- Za nas, članice i članove Sindikata i radnike tvrtke, to znači ugodnije okruženje, fizički lakši proces proizvodnje, veću produktivnost, a onda, nadamo se, i veću plaću, istaknula je glavna sindikalna povjerenica u Elki  i regionalna povjerenica Zagrebačke regije SMH-IS-a Ljubica Horvat .

Otvorenje nove proizvodne linije bila je prilika i za razgovore „na marginama“.


 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom