SSSH

PočetnaVijestiIndustrija koja puca

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Industrija koja puca

Zagreb, 3. svibnja 2019. (portalnovosti.com) - Prvomajski praznični grah mnogim je radnicima bio jedini kuhani obrok tog dana – u pulskom Uljaniku i riječkom 3. maju oni gotovo gladuju jer mjesecima nisu primili plaće. Svima je poznato kakvo je stanje u brodogradnji, a u povodu Međunarodnog praznika rada o stanju u nekim drugim industrijskim granama u Hrvatskoj za Novosti govore granski sindikalisti i sindikalistice.

Budući da je daljnje poslovanje spomenutih brodogradilišta upitno, ionako loše stanje u metalskoj industriji time je dodatno pogoršano.

- Kod nas, evidentno, nedostaje veliki proizvod, a to je brod. Brodogradnja je temelj ne samo metalske nego i prerađivačke industrije, jer tu su motori, kablovi, informatička oprema… Valja se prisjetiti da smo nekad govorili da je brodogradnja naša strateška industrija. Ali brod se radi od čelika, a mi smo naše željezare zatvorili - kaže za Novosti Siniša Kosić, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata.

Što su rekli i Željko Govedić, predsjednik Samostalnog sindikata Hrvatske, Željko Klaus, predsjednik Sindikata EKN-a Hrvatske, te Jasenka Vukšić, predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatske, pročitajte na: Industrija koja puca _portalnovosti.com

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.