SSSH

PočetnaVijestiIzašao novi broj Sindikalne akcije

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Izašao novi broj Sindikalne akcije

Zagreb, 27. studenoga 2019. - U većini zemalja Europske unije puno radno vrijeme određeno je kao 40 sati tjedno. Iznimke su Belgija i Francuska (38 i 35), te Danska, Njemačka i Irska koje punim radnim vremenom smatraju 48 sati, što je u slučaju Danske i Irske ujedno i najveći dopušteni broj radnih sati (uključujući prekovremeni rad) - 48 sati najveći je dopušteni broj tjednih sati u većini država članica. U Hrvatskoj, kao i u Belgiji, taj broj je 50, a Njemačka, Nizozemska i Austrija tu granicu postavljaju na 60 sati.

Međutim, u većini država članica vidljiva je značajna razlika između zakonom propisanog radnog vremena i onoga što je prosjek radnog vremena koje se ugovara kolektivnim ugovorima.... tekst pod naslovom "Tko, kako i koliko radi u EU?" u cijelosti možete pročitati u tiskanome izdanju Sindikalne akcije.

Od ostalih tema izdvajamo: pismo predsjednika SSSM Mladena Novosela članovima sindikata udruženih u SSSH vezano uz akciju '67 je previše'; Povećanje minimalne plaće; Povreda zajamčenog prava na mirno uživanje vlasništva; predstavljamo Aleksandru Dučkić, glavnu sindikalnu povjerenicu Sindikata EKN-a u Plivi Hrvatska; Najveći zalog za budućnost - ulažimo u mlade sindikaliste i aktiviste...

 

 Sindikalna akcija je dostupna isključivo putem pretplate.

Osigurajte glasilo SSSH u svojim podružnicama, na kućnim adresama…

Nazovite 01 46 55 052
ili
nam pišite na
sindikalna-akcija@sssh.hr   ili  marijana.tomic@sssh.hr
te se informirajte o svim detaljima.

NARUDŽBENICA

Stare brojeve Sindikalne akcije možete prelistati OVDJE.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom