SSSH

PočetnaVijestiOdgovor MRMS-a na otvoreno pismo SSSH Vladi o Odluci o uspostavi Izvještajnog sustava za podršku procesima kolektivnog pregovaranja i praćenja učinaka primjene kolektivnih ugovora

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Odgovor MRMS-a na otvoreno pismo SSSH Vladi o Odluci o uspostavi Izvještajnog sustava za podršku procesima kolektivnog pregovaranja i praćenja učinaka primjene kolektivnih ugovora

Zagreb, 5. lipnja 2020. - Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dostavilo je Savezu samostalnih sindikata Hrvatske očitovanje na Savezovo otvoreno pismo Vladi RH vezano uz donošenje Odluke o uspostavi Izvještajnog sustava za podršku procesima kolektivnog pregovaranja i praćenja učinaka primjene kolektivnih ugovora, a u kojemu je SSSH, među ostalim, tražio dopunu Odluke na način da se pravo uvida dodijeli i sindikatu, te da se, na odgovarajući način, uspostavi statističko praćenje i analitičko izvješćivanje o učincima primjene kolektivnih ugovora u cjelini.

Vlada je odgovorna za razvijanje sustava kolektivnog pregovaranja u cijelosti, a ne samo tamo gdje ima interes! _sssh.hr

U svojemu odgovoru MRMS je, među ostalim, napomenuo kako je riječ samo o prvome koraku u uspostavi cjelovitog sustava praćenja kolektivnog pregovaranja i učinaka kolektivnih ugovora, kako u javnom, tako i u realnom sektoru.

Izvještajni sustav za javni sektor je nužan preduvjet za provedbu Smjernica za pregovore o sklapanju kolektivnih ugovora koji se primjenjuju na zaposlene u državnoj službi i javnim službama, a koji se temelje na podacima uspostavljenog Registra zaposlenih u javnom sektoru i Sustava za centralizirani obračun plaća i upravljanje ljudskim resursima u javnom sektoru.

Podaci i izvještajna dokumentacija Izvještajnog sustava, kako se navodi, će biti dostupna socijalnim partnerima, odnosno zainteresiranim sindikatima, jer će to ujedno biti i analitičke podloge za kolektivne pregovore.

- Za stvaranje pozitivnog okruženja i unaprjeđenja kolektivnog pregovaranja i praćenja primjene kolektivnih ugovora u realnom sektoru bit će potrebna drukčija struktura podataka i drugi alati izvještavanja, o kojima zajedničke prijedloge i odluke moraju usvojiti oba socijalna partnera odnosno sindikati i poslodavci, obzirom da oni raspolažu i obrađuju potrebne podatke vezane uz praćenja kolektivnih ugovora, navodi se u odgovoru MRMS-a.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom