SSSH

PočetnaVijestiSastanak SSSH s veleposlanikom Republike Italije u RH

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Sastanak SSSH s veleposlanikom Republike Italije u RH

Zagreb, 4. lipnja 2020. – Predsjednik SSSH Mladen Novosel sa suradnicima – tajnik Boris Feis i izvršne tajnice Ana Milićević Pezelj i Dijana Šobota – sastao se s veleposlanikom Republike Italije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Pierfrancescom Saccom.

Na vrlo konstruktivnom sastanku razgovaralo se o odnosima Hrvatske i Italije, ekonomskoj i socijalnoj situaciji, koronakrizi i njenim posljedicama i mjerama koje poduzimaju nacionalne države i Europska unija, te zaštiti prava i interesa hrvatskih radnika koji su zaposleni u tvrtkama osnovanima talijanskim ili talijansko-hrvatskim kapitalom, kao i hrvatskih radnika na radu u Italiji.

SSSH je Njegovoj Ekselenciji predstavio svoje zahtjeve i viziju ekonomije i društva koja će jamčiti pravednost i održivost, a razgovarali smo i o važnoj ulozi sindikata u tom procesu, na nacionalnoj i europskoj razini kao i bipartitnog i tripartitnog socijalnog dijaloga.

Obje strane suglasne su kako su ovakve razmjene stajališta važne te su dogovoreni daljnji koraci u razmjeni informacija i iskustava te konkretnih inicijativa.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom