SSSH

PočetnaVijestiSSKH zatražio sastanak s gradonačelnikom Tomaševićem zbog skorog isteka ugovora velikom broju radnika

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

SSKH zatražio sastanak s gradonačelnikom Tomaševićem zbog skorog isteka ugovora velikom broju radnika

Zagreb,11. lipnja 2021. - Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) uputio je čestitku novom gradonačelniku Grada Zagreba Tomislavu Tomaševiću te tom prilikom upozorio na neodgodiv problem isteka Ugovora radnika u većem broju podružnica SSKH i izdvojenim društvima koji rade na određeno vrijeme kod poslodavca ili su zaposleni posredovanjem agencija. Većini radnika ugovori ističu 30. lipnja.

U pismu upućenom gradonačelniku Tomaševiću, SSKH je naveo kako je riječ o nužno potrebnim radnicima bez kojih se ne može osigurati daljnje pružanje usluga te podsjetio na program gradonačelnika i njegove ranije istupe u kojima je isticao negativne strane zapošljavanja posredstvom agencija.

"Agencije za privremeno zapošljavanje upravo postoje da bi se radnička prava smanjila, a osobno bogaćenje elita podupiralo. Zbog klijentelističke mreže štetnih ugovora s agencijama za zapošljavanje i visokih troškova agencijskog zapošljavanja i antiradničke politike, nikome ne bi trebalo biti u interesu podržavati takve oblike zapošljavanja", stoji u pismu SSKH. 

Zbog potrebe obavljanja redovitih poslova, SSKH poziva da se radnicima koji su dosad bili zaposleni na određeno ponudi ugovor na neodređeno, a radnicima koji rade posredstvom agencije za zapošljavanje, ovoga puta iznimno, ugovor na određeno vrijeme.
 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom