SSSH

PočetnaVijestiTradicionalno paljenje svijeća i polaganje vijenca uoči Praznika rada

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Tradicionalno paljenje svijeća i polaganje vijenca uoči Praznika rada

Zagreb, 30. travnja 2021. Predstavnici sindikalnih središnjica i ove su godine, tradicionalno uoči Međunarodnog praznika rada, na zagrebačkom Mirogoju zapalili svijeće i položili vijenac u spomen na sve žrtve radničke borbe, poginule radnike i hrvatske branitelje.

Vijenac su položili predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske ( SSSH), Mladen Novosel, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever te, u ime Matice hrvatskih sindikata, Anica Prašnjak, predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara.

Vijenac je položen i u Karlovcu, na groblju Jamodol, a položili su ga i svijeće zapalili Gordana Palajsa, voditeljica pravno-kadrovskih poslova i javnih politika iz područja zaštite na radu te Dragutin Vuljanić, regionalni pomjerenik SMH-IS.

U Slavonskom Brodu vijenac je položio Mato Stanković, pravni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Virovitičko-podravsku županiju.

Vijenac je položen i u Rijeci, a položila ga je izvršna tajnica Sindikata trgovine Hrvatske Snježana Turkušić.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom