SSSH

PočetnaVijestiTripartitni sastanak o skraćenom radnom tjednu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Tripartitni sastanak o skraćenom radnom tjednu

Zagreb, 2. lipnja 2020. (slobodnadalmacija.hr/sssh) - Mjera za subvencioniranje skraćenog radnog tjedna bit će glavna tema sastanka na kojemu će danas u 15 sati svoje stavove o toj temi iznijeti predstavnici reprezentativnih sindikalnih središnjica, udruge poslodavaca i nadležnog ministarstva.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u ponedjeljak je ustvrdio kako je "koncept takav da teret dijela rada koji nije efikasan snosi država".

- U prijevodu i karikirano, ako poslodavac radi pet dana u tjednu, a ima potrebu za četiri, država bi sufinancirala jedan radni dan, a poslodavac plaće za četiri radna dana. Smatramo da je u idućem razdoblju, kada ne možemo ići horizontalno kao što smo išli s mjerama za očuvanje radnih mjesta, to jedan od načina kako možemo očuvati radna mjesta, poslovnu i gospodarsku aktivnost - naglasio je Aladrović.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel SSSH, pozdravlja ovu mjeru i smatra da bi trebala vrijediti za sve tvrtke, s kriterijima koji bi bili isti za sve, a posebno napominje kako bi se ta mjera trebala definirati i u okviru kolektivnih ugovora i dnevnog, a ne tjednog radnog vremena.

Više na:
Sastanak danas u 15 sati: skraćeni radni tjedan za sve ili samo za odabrane? _slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom