SSSH

PočetnaVijestiU Novom danu o jučerašnjem sastanku u Vladi

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

U Novom danu o jučerašnjem sastanku u Vladi

Zagreb, 10. travnja 2020. (n1info.com/sssh) - Gostujući u Novom danu N1 televizije predsjednik SSSH Mladen Novosel otkrio je detalje s jučerašnjeg sastanka u Vladi. Rekao je kako je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović kazao da će poslodavci odlučivati kako će raspodijeliti 4.000 kuna potpore za radnike. 

- Na  jučerašnjem sastanku s ministrom rada Josipom Aladrovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem bili su i ministar Zdravko Marić i Tomislav Ćorić. Ono što je očito bio cilj predsjednika Vlade na koordinacijskom sastanku razgovarati s tri sindikalne središnjice i poslodavcima o učincima mjera koje je Vlada u dva navrata poslala u Sabor, a Sabor izglasao. Očito je od nas htio čuti mišljenja kako bi se sad pod navodnicma solidarnost provela od strane radnika iz javnog sektora prema radnicma u realnom sektoru koji su trenutno u većem problemu, rekao je predsjednik SSSH, dodavši:

- Vlada treba pogledati kako funkcionira realni sektor, a zatim sazvati sindikate u javnom sektoru, postoje kolektivni ugovori i socijalni partneri trebaju razgovarati. 

Detaljnije o gostovanju predsjednika SSSH Mladena Novosela na:
Mladen Novosel otkrio detalje sa sastanka u Vladi _n1info.com

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom