SSSH

PočetnaVijestiVeće plaće za 750 radnika Saponije!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Veće plaće za 750 radnika Saponije!

Zagreb, 11. lipnja 2021. - Samostalni sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN) potpisao je novi važan kolektivni ugovor kojim su povećane plaće za 750 radnika Saponije. Prosječna neto plaća po radniku rast će za otprilike 12 posto. Novi će ugovor početi vrijediti 1. srpnja, a trajat će tri godine.

"Pregovori sindikata i uprave Saponije su bili intenzivni, ali u odličnom ozračju i s istim ciljem. Moram izraziti zadovoljstvo kao predsjednik EKN-a, da je ovo najveće povećanje neto i bruto plaća u postotku na nacionalnoj razini od početka 2020.godine", rekao je nakon potpisivanja ugovora predsjednik EKN-a, Željko Klaus.

Sindikalni povjerenik podružnice u Saponiji Željko Grbačić također je zadovoljan i tvrdi kako je cilj pregovaranja ostvaren. "Od početka kolektivnog pregovaranja u ovoj tvrtki, ovaj ugovor najveći je pomak i ostvarenje u smjeru povećanja materijalnih prava radnika", rekao je Grbačić.

Novi kolektivni ugovor za koji će se izdvojiti 11 milijuna kuna rezultat je kvalitetnog dijaloga i međusobnog poštovanja sindikata i poslodavaca kojim su uvažene gospodarske prilike u okruženju, poslovni rezultati Saponije, ali i potreba za osiguravanjem socijalne sigurnosti radnika te motivacija radnika da ostanu raditi u Saponiji.

"U Saponiji smo uvijek isticali da su zaposlenici naša najvažnija karika za uspješan rad i razvoj kompanije te nam je želja da su zadovoljni svojim radnim mjestom i okruženjem u kompaniji. Kao poslodavac koji brine o zadovoljstvu svojih zaposlenika i želi da ostanu raditi u kompaniji želimo biti pozitivan primjer drugim kompanijama u lokalnoj zajednici, ali i na nacionalnom i regionalnom tržištu", rekla je predsjednica Uprave Saponije Dajana Mrčela.

Foto: Saponia

Iz medija:

Jutarnji: U SAPONIJI POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR
Tportal: U Saponiji potpisan novi kolektivni ugovor
Glas Istre: Novi KU za Saponiju: Prosječna neto plaća porast će za oko 12 posto
Večernji: Za 750 zaposlenika Saponije prosječna neto plaća po radniku rast će za cca 12 posto

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom