SSSH

PočetnaVijestiSindikati traže ostavku ministra Pavića

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Sindikati traže ostavku ministra Pavića

Zagreb, 7.5.2019. – Trojica sindikalnih čelnika, Mladen Novosel, Vilim Ribić i Krešimir Sever zatražili su na konferenciji za novinare ostavku ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića, optuživši ga da je zaustavio socijalni dijalog, potrošio milijune kuna novca poreznih obveznika na protureferendumsku kampanju prepunu manipulacija te za utjerivanja straha među građanima kako bi spriječio njihovo potpisivanje za referendumsku inicijativu.

“Ovaj ministar rada je ubio socijalni dijalog u Hrvatskoj. On je vojnik partije, mi ga držimo egzekutorom, ali nažalost nalogodavac je premijer Plenković”, izjavio je Mladen Novosel ( SSSH). “Gospodine Paviću podnesite ostavku, mi to od vas tražimo!”, poručio je Novosel. Novosel je i dodao kako smo jučer po prvi puta čuli izjavu ministra Pavića koliko je utrošio novca za ovu protureferendumsku kampanju i manipulaciju s hrvatskim građanima. Ministar Pavić je izjavio kako je medijskim kućama platio oko milijun kuna za ovu promidžbu tijekom jeseni. Ministar Pavić laže kada je rekao da je tijekom jeseni toliko potrošio jer mi smo dobili službeni podatak u odgovoru Ministarstva rada da je tijekom jeseni s PDV-om potrošeno 2.230.080,38 kn. Sigurno da ministar Pavića sa svim ovim silnim spotovima nije potrošio manje, mogao je potrošiti daleko više. Sigurno je da danas možemo govoriti  ne o 2, ne o 4, nego o 5 i više milijuna kuna novca poreznih obveznika koje je ministar Pavić potrošio da bi ih danas "informirao" o svojim dobrim najmerama svog zakona koji je uputio u Hrvatrski sabor u listopadu prošle godine, koji je Hrvatski sabor s jednim glasom većine usvojio. Sada nakon 4 mjeseca, kada sindikati pokušavaju omogućiti građanima da hrvatski građani daju svoj sud što misle o takvim zakonima, sad ih pokušava "informirati" trošeći ovoliko novaca?!"

Vilim Ribić (MHS) je zatražio da ministar Pavić pokaže javnosti kako su došli do izračuna od 45 milijardi kuna navodnog duga ako se ispune sindikalni zahtjevi. “Oni izmišljaju brojku od 45 milijardi jer ta je brojka rađena na lažnim i krivim pretpostavkama, a onda ni sama brojka ne može biti točna”.


Krešimir Sever (NHS) optužio je Pavića i aktualnu vlast da su protureferendumskom kampanjom financiranom novcem svih nas isprepadali ljude, izazvali efekt straha, uplašili ih kako bi spriječili referendum. “Šire strah na sve strane, ali ne bojte se! Mi se ne bojimo. Jadna je vlast koja tjera svoj narod da se boji”, poručio je.

Sindikalni čelnici pozdravili su sve “stranke koje su progledale”, uključujući one koje čine vladinu većinu, a sada su se izjasnili da podržavaju referendum, ocijenivši kako su HDZ i HNS ostali usamljeni te kako mirovinska reforma više nema političku podršku ni minimalne većine. Još jednom su pozvali građane da se odupru samovolji vlasti, da pokažu kako se ne boje i da u što većem broju potpišu za referendum o promjeni uvjeta za mirovinu.
 

Iz medija:

Sindikati traže ostavku Pavića, tvrde da je obmanuo javnost _24sata.hr

Sindikati traže ostavku ministra Pavića: "Šire strah na sve strane. Jadna je vlast koja tjera svoj narod da se boji" _dnevnik.hr

Sindikati "67 je previše" traže ostavku ministra Pavića _hrt.hr

 


 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom