SSSH

PočetnaVijestiAktivnostiKako podići razinu sigurnosti prilikom obavljanja usluge odvoza otpada?

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Kako podići razinu sigurnosti prilikom obavljanja usluge odvoza otpada?

Zagreb, 4. prosinca 2018. – Pružanje usluge odvoza komunalnog i biorazgradivog otpada u slijepim ulicama, te podizanje razine sigurnosti prilikom obavljanja usluge odvoza otpada teme su o kojima se raspravljalo tijekom okruglog stola što ga je organizirala sindikalna podružnica Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) Čistoća.

Organizacija okruglog stola o tim temama nametnula se nakon što se u Podružnici dogodila još jedna tragedija i smrtno stradavanje radnika pri obavljanju poslova utovara otpada. To je u dvije godine drugi smrtni slučaj na istovjetan način, vožnjom vozila unatrag.

Tragični događaji izuzetno stresno djeluju na radnike, posebice na vozače koji su u opravdanom strahu od svakodnevne mogućnosti takvog događaja pri upravljanju vozilom.

Svoje viđenje rješenja sa svrhom svođenja opasnosti pružanja usluge na najmanju moguću mjeru iznijeli su brojni sudionici, među kojima i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, te Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu. Uz kolege iz SSKH, svoj doprinos raspravi dao je i predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Razmatrana su moguća poboljšanja sigurnosti opremanjem vozila blokadom kretanja unatrag nailaskom na prepreku, opremanjem kamerama na zadnjem dijelu vozila ili drugim tehničkim rješenjima i mogućnostima koja mogu biti raspoloživa.

Kako se moglo čuti, rješenja treba tražiti i u suradnji s Gradom Zagrebom - Gradskim uredom za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Taj je Ured, među ostalim, nadležan i za izgradnju okretišta u slijepim ulicama, kojih u mnogima nedostaje, a koje bi olakšale odvoz otpada i pridonijele sigurnosti izvođenja radnoga procesa.

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.