SSSH

PočetnaVijestiAktivnostiPolicijski sindikati: Nakon povećanja plaća nema potrebe za štrajkom

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Policijski sindikati: Nakon povećanja plaća nema potrebe za štrajkom

Zagreb, 18. prosinca 2019. (novilist.hr/sssh) - Predstavnici reprezentativnih sindikata u Ministarstvu unutarnjih poslova rekli su u srijedu nakon potpisivanja Sporazuma o visini dodatka na plaću za policajce sa srednjom stručnom spremom kako su sve napravili na tihi način te da neće biti potrebe za štrajkom.

Sporazum o visini dodatka i dinamici isplate dodatka u osnovnoj plaći za policijske službenike potpisali su u sjedištu MUP-a ministar Davor Božinović i čelnici Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar te Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Iva Šušković.

 Sporazumom MUP-a i sindikata utvrđen je dodatak u osnovnoj plaći policajaca na radnim mjestima za koja je propisana isključivo srednja stručna sprema po modelu 3+1+2 posto.

Dodatak u osnovnoj plaći od 1. prosinca ove godine iznosit će tako tri posto, s isplatom u siječnju iduće godine. Od 1. lipnja iduće godine uvećat će se za dodatnih jedan posto s isplatom u srpnju, a od 1. siječnja 2021. za dodatnih dva posto, s isplatom u veljači.

Više o temi na:
Policijski sindikati: Nakon povećanja plaća nema potrebe za štrajkom _novilist.hr

FOTO, VIDEO: POTPISAN SPORAZUM S POLICIJSKIM SINDIKATIMA 'Nakon povećanja plaća nema potrebe za štrajkom' _jutarnji.hr

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom