SSSH

PočetnaVijestiAktivnostiGranski sindikati Đuro Đaković grupi nakon tjedan dana ponovno blokirani računi

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Đuro Đaković grupi nakon tjedan dana ponovno blokirani računi

Slavonski Brod, 14. studenoga 2019. (novilist/sssh/vlada/gov) - Poslovni računi Đure Đaković grupe danas su blokirani, kratko je  priopćila ta slavonskobrodska kompanija putem Zagrebačke burze. Blokada je uslijedila nakon što je krajem prošlog tjedna račun odblokiran i isplaćena zaostala plaća radnicima. Račun tvrtke bio je blokiran i u razdoblju od 30. listopada do 8. studenoga. 

BLOKIRANO POSLOVANJE Đuro Đaković grupi nakon tjedan dana ponovno su blokirani računi

* * *

Gostujući 11. studenoga u Temi dana HTV-a, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat je, među ostalim, rekao:

- Perspektiva postoji, a trenutno se ne razmišlja o stečajnim ili bilo kakvim drugim mehanizmima. Đuro Đaković ima perspektivu, no o njemu ne odlučuje samo država, koja nije ni pojedinačni najveći vlasnik, napomenu je ministar Horvat.

Potvrdio je da je, za nedavnoga posjeta Norveškoj, Finskoj i Švedskoj, pronađen strateški partner za Zrakoplovno-tehnički centar koji, u suradnji s Patriom i Konsbergom, ima perspektivu napraviti određeni iskorak.

- Jedan od sličnih modela na stolu je i za Đuru Đakovića. Radimo i razgovarmo s američkom Vladom, kao i s dionicima u privatnom sektoru u segmentu proizvodnje vlakova i specijalnih vagona, kazao je Horvat i najavio kako će u sljedećih nekoliko tjedana biti donesena konačna odluka o toj grupi.
 

Gostovanje ministra pogledajte na:

Horvat: Ulaganja u istraživanje i razvoj te u mlade inovativne tvrtke akcelerator su bržeg gospodarskog rasta

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom