SSSH

PočetnaVijestiAktivnostiGranski sindikatiPriprema se novi program za Uljanik, sindikati traže hitnu isplatu plaća

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Priprema se novi program za Uljanik, sindikati traže hitnu isplatu plaća

Zagreb, 6. prosinca 2018. (novilist.hr/sssh/hrt.hr) -  Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrojskog sindikata (SMH-IS) u Uljaniku Đino Šverko izjavio je kako je ogorčen jučerašnjim razgovorima u Zagrebu nakon kojih, kako reče, "nisu ništa bliže rješenju za spas Uljanika".

- Da smo dobili konkretnu garanciju isplate tih dviju plaća, već bismo danas pokrenuli proizvodnju u Uljaniku. Da bi se radnicima Uljanika, koji su dobili samo minimalac za rujan i listopad, omogućila isplata cjelokupne plaće za ta dva mjeseca potrebno je 44 milijuna kuna odnosno 20 milijuna kuna za rujan te 24 milijuna kuna za listopad, ustvrdio je Šverko. 

Na pitanje koliko mu se ozbiljnom čini zadnja verzija programa restrukturiranja Šverko je kazao kako o tome ne može puno reći, ali da je radnicima svakako stalo do restrukturiranja, a ne stečaja, i zato podržavaju program restrukturiranja, ali ne bez rezerve. Program restrukturiranja mora se, smatra, riješiti unutar nekoliko tjedana, ili Uljaniku treba još jedan "rescue aid".

Uprava Uljanika uskoro će pripremiti cjelovit program restrukturiranja koji će biti spreman za slanje u Bruxelles, a program i koncept postavljeni su na način da je u ovom trenutku Danko Končar odabrani strateški partner, rečeno je nakon sastanka u Ministarstvu gospodarstva.

 

 

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.