PočetnaVijestiAktivnostiGranski sindikatiTreće SUH-ovo otvoreno pismo Vladi RH: Prestanite nas ignorirati i povećajte cenzus za dopunsko zdravstveno osiguranje!

Zagreb, 7. studenoga 2019. - Predstavnici Sindikata umirovljenika Hrvatske dočekivali su ispred zgrade Vlade RH članove Vlade te potom održali prosvjedno uručivanje trećeg otvorenog pisma Vladi RH.

T R E Ć E  OTVORENO PISMO SUH-a HRVATSKOJ VLADI: PRESTANITE NAS IGNORIRATI I POVEĆAJTE CENZUS ZA DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE!

Predstavnici SUH-a su protekla dva četvrtka predali prvo i drugo pismo Vladi i ministrima, no na njihove zahtjeve, kako kažu, nitko nije odgovorio.

Tako su i ovaj četvrtak bili pod prozorima Vlade RH, kako bi, uoči usvajanja proračuna za 2020. godinu, skrenuli pažnju o potrebi povećanja prihodovnog cenzusa za besplatno zdravstveno osiguranje koji se nije mijenjao punih 15 godina i danas iznosi 1.939 kuna za samca, a 1.516 za člana zajedničkog domaćinstva, što je čak 22 posto ispod linije siromaštva.

Dok je izlazio iz zgrade Vlade, predsjednica SUH-a Jasna A. Petrović upitala je ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića hoće li Vlada povećati senzus.

- Razgovarali smo o tome na sastancima. Dat ćemo sve od sebe da taj cenzum povećamo koliko god bude moguće, rekao je, među ostalim, ministar Aladrović.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom