SSSH

PočetnaVijestiAktivnostiMeđunarodne aktivnostiETUC: hitno uvesti pravo radnika da se isključe nakon radnog vremena

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

ETUC: hitno uvesti pravo radnika da se isključe nakon radnog vremena

Bruxelles, 2. lipnja 2020. – Sindikati pozivaju poslodavce na poštivanje prava radnika da se isključe dok milijuni radnika nastavljaju raditi od kuće i nakon popuštanja mjera.

Prije izbijanja pandemije koronavirusa, svaki deseti radnik radio je od kuće svakoga dana. Međutim, najnoviji podaci istraživanja  Europske zaklade za unapređenje uvjeta života i rada pokazuju da je gotovo 40 posto radnika u EU tijekom pandemije počelo raditi od kuće.

Čini se da će se rad na daljinu duže zadržati kako bi se osiguralo poštivanje mjera fizičke distance u uredima: među tvrtkama koje su već produžile rad od kuće, ili ga uvele kao trajni način rada, su Twitter, Dell i Facebook.

Europska konfederacija sindikata (ETUC) podržava rad na daljinu za što više radnika u ovim iznimnim okolnostima, ali upozorava kako rad od kuće može dokinuti granicu između privatnog i radnog vremena.

Najnoviji podaci EU istraživanja o uvjetima rada pokazuju da ljudi koji redovito rade od kuće:

  • imaju dvaput veću vjerojatnost da će raditi 48 sati ili više tjedno nego radnici koji rade u prostorima poslodavca,
  • šest puta veću vjerojatnost da će raditi i u svoje slobodno vrijeme,
  • imaju probleme sa spavanjem.

Te negativne posljedice rezultat su stalnog nadzora nadređenih, potrebe da stalno budu dostupni poslodavcu odnosno na raspolaganju i nejasnih granica između privatnog i poslovnog života, navodi se u brifingu Europskoga parlamenta.

ETUC je 2002. s europskim poslodavačkim organizacijama  sklopio Okvirni sporazum o radu na daljinu kako bi radnicima pomogao uskladiti radni i privatni život uz veću slobodu izbora. Kasnije su Francuska, Italija i Španjolska u nacionalno zakonodavstvo uvele pravo na odjavu (eng. right to disconnect, doslovno pravo na isključenje, prekid veze, pravo radnika da se isključi odnosno odmakne od posla i da ne odgovara na e-mailove, poruke, telefonske  pozive i sl. izvan svog ugovorenog radnog vremena).

ETUC stoga podsjeća poslodavce na sljedeće:

  • Radnici koji rade na daljinu imaju iste uvjete – potrebno je zadržati uobičajeno, redovno radno vrijeme,
  • Poslodavci su dužni radnicima osigurati neophodno osposobljavanje i tehničku podršku,
  • Poslodavci moraju poštivati privatnost radnika koji rade na daljinu – radnici moraju imati pravo na odjavu,
  • Radno opterećenje i standardi koji se odnose na rezultate ostaju isti kao i za radnike koji rade u prostorima poslodavca,
  • Poslodavci su dužni poduzeti mjere kojima će se osigurati da radnici ne budu izolirani
  • Platiti sve troškove koje radnik ima radeći za poslodavca na daljinu.


- Rad od kuće omogućio je milijunima radnika da nastave zarađivati a da istovremeno zaštite sebe, svoju obitelj i zajednicu od koronavirusa. Međutim, rad od kuće svakoga dana može dovesti do dužeg radnog vremena, manje slobodnog vremena i problema s nesanicom ako se njime na upravlja na odgovarajući način. S obzirom da rad od kuće postaje istaknutije obilježje radnoga života, poslodavci moraju poštivati pravo radnika da se isključe, a države članice bi to pravo trebale ugraditi u svoje nacionalno zakonodavstvo. Radnici koji rade od kuće imaju ista prava kao da rade u uredu, i moramo se pobrinuti da se to načelo poštuje, rekla je zamjenica glavnog tajnika ETUC-a Esther Lynch.

Više na:
COVID-19 lockdowns have shown all workers need a new right to disconnect from work at home _euronews.com

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom