SSSH

PočetnaVijestiAktivnostiNacionalne aktivnostiSastanak SSSH i SDP-a

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Sastanak SSSH i SDP-a

Zagreb, 8. rujna 2016. – Nakon jučerašnjem sastanaka s HDZ-om, SSSH je danas u sklopu uobičajenih predizbornih aktivnosti, a temeljem svoje Predizborne platforme 2016. „Za Hrvatsku zadovoljnih ljudi“, organizirao sastanak i sa Socijaldemokratskom partijom Hrvatske (SDP). Delegacije su predvodili predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Pitanja zapošljavanja, prekarnog rada, nedostatka radne snage, reindustrijalizacije, pitanja stvaranja okruženja poticajnog za sindikalno djelovanje, neisplata plaća… neke su od tema o kojima se razgovaralo tijekom sastanka.

- Smanjio se broj radnika koji rade, a ne primaju plaći, jer je upravo u mandatu prošle, SDP-ove Vlade donijeto niz zakona i propisa sa ciljem iskorjenjivanja rada bez plaća, no danas još uvijek oko 18.000 radnika radi, a ne prima redovito plaću. Mi taj problem, ako SDP dobije povjerenje građana, moramo riješiti i želimo da u Hrvatskoj nema niti jednog radnika koji će morati ići iz Hrvatske zato što u Hrvatskoj radi, a ne prima plaću, rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel, pozivajući članove sindikata udružene u SSSH da izađu na izbore, u nedjelju, 11. rujna.

- Broj nezaposlenih je pao na najnižu razinu iz 2007. godine, no s uvjetima u kojima rade radnici, kao osoba koja se bavi politikom i služi građanima, ne mogu biti zadovoljan. Uočili smo niz nepravilnosti, od rada nedjeljom, prekovremenog neplaćenog rada… Ima prostora za poboljšanja, ali ne može preko noći, poručio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom