SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiBivši radnici Croatia Zadar Linea u listopadu prosvjeduju pred Vladom

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Bivši radnici Croatia Zadar Linea u listopadu prosvjeduju pred Vladom

Zadar, 17. rujna 2019 (n1info.com/sssh) - Bivši radnici Croatia Zadar Linea, koji osam godina od zaključenja stečaja nad tom zadarskom prijevozničkom tvrtkom čekaju isplatu svojih tražbina, u listopadu namjeravaju prosvjedovati ispred zgrade Vlade na Markovu trgu u Zagrebu, rečeno je u utorak na mirnom prosvjedu ispred zadarskoga Trgovačkog suda.

- Sedamdeset i četvero radnika za otpremnine potražuje 4,4 milijuna kuna, a prodajom kolodvora u Benkovcu i Obrovcu na račun stečajnog upravitelja stiglo je više od 1,7 milijuna kuna pa očekuju da im se isplati oko 40 posto njihovih potraživanja. Međutim, stečajna je sutkinja odbacila takvu mogućnost jer su radnici navodno propustili rokove za podnošenje zahtjeva. Na tu smo se odluku žalili Visokome trgovačkom sudu koji je, koliko znamo, donio odluku koja je dostavljena Trgovačkom sudu u Zadru, ali mi još ne znamo kakva je ta odluka. Ako je negativna, radnici i sindikat spremni su pokrenuti sporove pred Ustavnim i Vrhovnim sudom te međunarodnim sudom u Strasbourgu, rekao je pravni povjerenik u Teritorijalnom uredu SSSH Zadar Vedran Uranija.

S prosvjednog skupa radnici su poslali poruku premijeru Andreju Plenkoviću i ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću u kojoj zahtijevaju da se "raskrinka pravosudna hobotnica jer je nedopustivo to što se događa na Trgovačkom sudu u Zadru, na kojemu nije spašena nijedna tvrtka".
 

Cijeli tekst pročitajte na:

Bivši radnici Croatia Zadar Linea u listopadu prosvjeduju pred Vladom

Još iz medija:

Prosvjed radnika Croatia Zadar Line-a zbog 15 mil. kn zaostalih plaća i otpremnina _poslovni-savjetnik.com

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom