SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiHidroelektra-niskogradnja pristala radnicima vratiti neisplaćeni dio plaće

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Hidroelektra-niskogradnja pristala radnicima vratiti neisplaćeni dio plaće

Zagreb, 11. kolovoza 2017. - Nakon što je Uprava Hidroelektre-niskogradnje d.d. radnicima umanjila plaću za lipanj 2017. za 30 posto, Sindikat graditeljstva Hrvatske je, uz potporu članova, najavio industrijske akcije. U postupku mirenja poslodavac je pristao vratiti radnicima neisplaćeni dio plaće.

- U trgovačkom društvu Hidroelektra – niskogradnja d.d. Uprava društva krajem srpnja radnicima je isplatila plaću za lipanj 2017., no bez prethodne najave i obrazloženja većini radnika umanjila je plaću za oko 30 posto. Svi članovi SGH, ali i ostali radnici, izjasnili su se prema poslodavcu kako ne prihvaćaju takvu odluku, te kako će krenuti u industrijsku akciju ako poslodavac ne isplati cijelu plaću. SGH je pokrenuo postupak mirenja na kojem su se predstavnici SGH i Uprave sastali tri puta. Nakon svakog sastanka mirenja sindikalno povjereništvo SGH podružnice Hidroelektra-niskogradnja d.d. održalo je sastanak s članovima podružnice kako bi u potpunosti bili informirani o prijedlozima Uprave. Tijekom cijelog postupka mirenja radnici su svojim predstavnicima potvrđivali potporu za ispunjenje zahtjeva. Na kraju je Uprava društva prihvatila zahtjeve SGH, te radnicima isplatila razlike plaća. Na ovaj način zajedništvom i kolektivnim otporom pokazali smo da se vrijedi boriti i izboriti za svoja prava, rekao je tajnik SGH Domagoj Ferdebar.

Iz medija:

Radnici se izborili za povrat otete plaće _glas-slavonije.hr

RADNICI SE IZBORILI ZA OTETE PLAĆE: Tvrtka im bez najave i objašnjenja smanjila plaću za 30 posto pa su krenuli u akciju… _net.hr

Što, osim plaće, najviše utječe na vaše zadovoljstvo radnim mjestom:

Radno opterećenje koje ne ugrožava fizičko i psihičko zdravlje
Mogućnost učenja i napredovanja
Sigurnost radnog mjesta (vrsta ugovora)
Pravedno postupanje, poštivanje i mogućnost sudjelovanja u donošenju odluka
Razumno i predvidljivo radno vrijeme