SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiIpak ima i za radnike - gradonačelnik pristao na povećanje plaća u Liburniji

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Ipak ima i za radnike - gradonačelnik pristao na povećanje plaća u Liburniji

Zadar, 14. listopada 2019. (057info.hr/sssh) - U Gradskoj upravi jutros je održan sastanak predstavnika SSSH i Sindikata prometa i veza Hrvatske sa čelnicima Grada Zadra i upravom Liburnije u svezi povećanja plaća radnicima i izmjena Kolektivnog ugovora u ovoj gradskoj prijevozničkoj tvrtki.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel izvijestio je kako je na sastanku dogovoreno povećanje plaća u iznosu deset posto od sljedeće godine.

- Povećanje je neminovno ne samo u ovom sektoru, nego u cijeloj Hrvatskoj plaće moraju rasti u skladu s povećanim troškovima života. Postoje tu neki detalji, da se fiksira osnovica, da radnik zna za koliko radi, ako radi prekovremeni i noćni rad da će dobiti više. Bilo je korekcija u kojima bi vozač kad bi imao više prekovremenih čak dobio manju plaću. Mi ćemo se i dalje dogovarati, bitno je da je tvrtka stabilna, da ljudi rade i ne odlaze vani, jer ovdje ne mogu živjeti na ovoj plaći, rekao je Novosel.

S obzirom da je sindikalni zahtjev bio da povećanje krene već od listopada ove godine to će se razdoblje premostiti neoporezivim dodatkom od 500 do 600 kuna po vozaču.
 

Cijeli tekst pročitajte na:
Ipak ima i za radnike - gradonačelnik pristao na povećanje plaća u Liburniji

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom