SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiNovi Kolektivni ugovor osigurao povećanje plaća radnicima Dječjeg vrtića Vrbovec

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Novi Kolektivni ugovor osigurao povećanje plaća radnicima Dječjeg vrtića Vrbovec

Vrbovec, 16. siječanja 2018. (vrbovec.hr/sssh) - Novim kolektivnim ugovorom za radnike Dječjeg vrtića Vrbovec predviđeno je pet postotno povećanje plaća, i to u dva dijela - dva posto od 1. veljače, te još tri posto od 1. srpnja ove godine.

Potpisali su ga sindikalna povjerenica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske (SOMK) u  Dječjem vrtiću Vrbovec Snježana Prebežić i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

„Nećemo reći da smo sto posto zadovoljni, no, nadam se da ćemo u daljnjoj suradnji postizati još veće i ljepše rezultate“, rekla je Snježana Prebežić.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Božica Žilić koja je izrazila zadovoljstvo kvalitetom dosadašnjeg socijalnog dijaloga i suradnjom pregovaračkih timova, ali najavila i nastavak pregovora: „Još uvijek nismo dostigli razinu ujednačavanja koeficijenata, kao što bismo željeli. Dogovorili smo se da pregovore nastavljamo dok ne dostignemo tu razinu. Mislim da će to u konačnici biti dobro“, zaključila je Žilić.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom