SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiOdluke Vlade o pokretanju kolektivnih pregovora za državni i javni sektor

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Odluke Vlade o pokretanju kolektivnih pregovora za državni i javni sektor

Zagreb, 5. svibnja 2020. (vlada.gov.hr/sssh) - Vlada RH je jučer održala telefonsku sjednicu na kojoj je usvojila Odluku o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike i imenovanju pregovaračkoga odbora Vlade RH.

Donesena je i Odluka o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama i imenovanju pregovaračkoga odbora Vlade RH, kao i Odluka o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Sporazumu o dodatku na plaću zaposlenima u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama, te ustanovama u znanosti i visokom obrazovanju i imenovanju pregovaračkoga odbora Vlade.

Također, donesena je Odluka o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Sporazumu o visini dodatka i dinamici isplate dodatka u osnovnoj plaći za policijske službenike i imenovanju pregovaračkoga odbora Vlade.

Slijedom donesenih odluka, sastanci pregovaračkog odbora Vlade i reprezentativnih sindikata javnog i državnog sektora su zakazani za 6. svibnja.

Foto: vlada.gov.hr

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom