SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiPoslovni.hr o povećanju plaća u Valamaru Rivijeri

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Poslovni.hr o povećanju plaća u Valamaru Rivijeri

Poreč, 18. travnja 2017. - O uspješno okončanim kolektivnim pregovorima Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Uprave Valamar Rivijere d.d. iz  Poreča već smo pisali, ali kako se radi o pozitivnom i hvale vrijednom primjeru socijalnog partnerstva, prenosimo i tekst objavljen na portalu poslovni.hr o istoj temi:

- Valamar Riviera od 1. lipnja svim svojim stalnim i sezonskim zaposlenicima osigurava minimalni mjesečni neto primitak od 4.000,00 kuna, čime ova vodeća turistička kompanija još jednom potvrđuje svoju čvrstu poziciju jednog od najkonkurentnijeg i najpoželjnijeg poslodavca u Hrvatskoj. Pravo na ovu garanciju stječu svi zaposlenici Valamara koji su u mjesecu odradili puni fond sati, a ukoliko to bude potrebno, radnicima čiji puni fond sati ne osigurava minimalni neto primitak od 4.000,00 kuna, Valamar će uplatiti razliku. Valamar na ovaj način dodatno motivira svoje zaposlenike, čija je izvrsnost u pružanju usluge ključna za zadovoljstvo gostiju, a u konačnici i za uspjeh Valamara.  

U dogovoru sa sindikatima, postignuto je povećanje osnovne plaće za 2017. za stalne i sezonske radnike za ukupno 6%. Povećanje osnovne plaće planirano je od 1. lipnja u iznosu od 1,5% te od 1. prosinca u iznosu od 2%. Osim ovog povećanja, Valamar je istovremeno za dodatnih 2,5% povećao koeficijente Tarifnog priloga za gotovo 50 ključnih i deficitarnih zanimanja. Time će u 2017. godini gotovo dvije tisuće Valamarovih zaposlenika na ključnim poslovima poput sobarica, čistačica, kuhara, konobara i dr., osim povećanja osnovne plaće od 3,5%, u prosjeku dobiti i dodatnih 8% kroz povećanje koeficijenata za njihova zanimanja. Na taj način Valamar za 2017. godinu povećava sveukupnu masu plaća za 6%.

Valamar je i posljednjih godina, u suradnji sa socijalnim partnerima i u skladu sa svojom razvojnom strategijom,  značajno povećavao osnovnu plaću svojih zaposlenika te je kao rezultat sveobuhvatnog strateškog pristupa politici upravljanja plaćama i nagrađivanja zaposlenika, prosječna plaća u Valamaru za 2016. godinu bila veća za 29% od prosjeka turističkog sektora u Hrvatskoj, a za 6% veća od prosječne plaće na razini Republike Hrvatske. Također je aktivirano čak 17 različitih programa nagrađivanja koji se podjednako odnose na stalne i sezonske radnike i omogućavaju zaposlenicima vrlo kvalitetna dodatna primanja.
 

 

 

Podržavate li ubrzano podizanje dobi za umirovljenje iznad 65 godina:

da
ne