SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiPotpisan Dodatak II. Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Potpisan Dodatak II. Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

Zagreb, 27. rujna 2019. (vlada.gov.hr/sssh) - U Ministarstvu zdravstva danas je potpisan Dodatak II. Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja. Dodatak II. potpisali su ministar zdravstva Milan Kujundžić, ispred Vlade Republike Hrvatske,  Brankica Grgurić, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske.

Dodatkom II. predviđeno je linearno povećanje dodatka za posebne uvjete rada za tri posto, kao i povećanje dodatka za iznimnu odgovornost za život i zdravlje ljudi za četiri posto. Ujedno, naknada za pripravnost povećana je za jedan posto za radni dan odnosno dva posto za subotu, nedjelju i blagdan.

Ugovorena je i naknada troškova prijevoza za dolazak na posao i odlazak s posla iz pripravnosti kao i kada se radnik odazove na rad po pozivu.

Dodatkom II. primjena Kolektivnog ugovora određena je do 31. prosinca 2022. godine.
 

Cijeli tekst pročitajte na:

Potpisan Dodatak II. Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

 

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom