SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiPredsjednik NO-a 3. maja Šoljić: Prvi Vladin zahtjev smo ispunili

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Predsjednik NO-a 3. maja Šoljić: Prvi Vladin zahtjev smo ispunili

Rijeka, 3. rujna 2019. (tportal.hr/sssh) - Brodogradilište 3. maj do sada je potpisalo sporazume o odgodi dospijeća većeg dijela tražbina s dobavljačima i kooperantima, odnosno za ukupno oko 111 milijuna kuna, što je oko 82 posto od svih tražbina vjerovnika, pa smatramo da smo prvi uvjet Vlade ispunili, izjavio je u ponedjeljak za Hinu, a prenosi tportal.hr, predsjednik Nadzornog odbora 3. maja Juraj Šoljić.

Vlada je, naime, u kolovozu, na prvoj sjednici nakon ljetne stanke, dala uvjetno državno jamstvo za kreditno zaduženje 3. maju kod HBOR-a ili kod jedne ili više poslovnih banaka, do 150 milijuna kuna, kako bi se stvorili preduvjeti za pokretanje proizvodnje i završetak započetih novogradnji i umanjenja postojećih gubitaka za državni proračun.

Ministarstvo financija izdat će to državno jamstvo samo u slučaju da se kumulativno ispune uvjeti za to, a najkasnije do 5. rujna 2019.

Među uvjetima su da 3. maj regulira odnose s vjerovnicima tako da za bitan dio postojećih tražbina postigne sporazum s pojedinim vjerovnicima o odgodi dospijeća tražbina do 1. rujna 2021., da s HBOR-om ili drugom poslovnom bankom postigne sporazum oko kreditnog zaduženja po tržišnim uvjetima te da s društvom Hrvatska brodogradnja-Jadranbrod, uz ishođenu suglasnost Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na sadržaj ugovora, sklopi odgovarajući ugovor o pružanju usluga nadzora dovršetka započetih novogradnji te isplate sredstava.

Cijeli tekst pročitajte na:

Predsjednik NO-a 3. maja Šoljić: Prvi Vladin zahtjev smo ispunili _tportal.hr
 

Vezane vijesti:

ANALIZA TPORTALA
Istražili smo zašto je Vlada odlučila spasiti 3. maj, a Uljanik gurnuti u stečaj

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom