SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiPredstavljanje istraživanja o uvjetima rada u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Predstavljanje istraživanja o uvjetima rada u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju

Zagreb, 10. lipnja 2020. - Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske (SOMK) organizirao je jučer, online, putem aplikacije ZOOM, predstavljanje rezultata istraživanja o uvjetima rada i zadovoljstvo poslom u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju (RPOO).

Istraživanje je provedeno na reprezentativnom uzorku ustanova RPOO-a u Hrvatskoj tijekom 2019. godine, te je prvo takvo istraživanje u Hrvatskoj koje daje obuhvatne i usporedive nalaze o stanju u sektoru vezano za radne uvjete i radnička prava i temelj je za primjenu učinkovitih i na dokazima utemeljenih intervencija u sustav.

Rezultate istraživanja su predstavili dr.sc. Teo Matković, voditelj istraživanja, i Katarina Jaklin, stručna suradnica na projektu. Nakon uvodnih izlaganja uslijedila je moderirana rasprava s različitim dionicima sustava koji su se priključili predstavljanju - predstavnicom Ministarstva znanosti i obrazovanja, ravnateljima/cama dječjih vrtića, sindikalnim povjerenicima/ama, znanstvenicima i znanstvenicama, te predstavnicima organizacija civilnog društva koji djeluju u području sustava.

Snimku predstavljanja rezultata istraživanja možete pogledati u nastavku:

Organizacija događanja je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. SOMK je isključivo odgovoran za sadržaj videomaterijala.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom