SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiPreporuka o ujednačavanju prava radnika Đuro Đaković Grupe

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Preporuka o ujednačavanju prava radnika Đuro Đaković Grupe

Slavonski Brod, 8. lipnja 2018. -  S obzirom na različito uređena prava radnika kolektivnim ugovorima sklopljenim na razini pojedinog društva, Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat i Đuro Đaković Grupa dogovorili su Preporuku o pridržavanju okvira po pitanju prava radnika u matičnom društvu Đuro Đaković Grupi, Đuro Đaković Specijalnim  vozilima d.d., Đuro Đaković Industrijskim rješenjima d.d., Đuro Đaković Strojnoj obradi d.o.o., te Đuro Đaković Energetici i Infrastrukturi d.o.o.

Preporuka je da je puno radno vrijeme 40 sati tjedno, subota neradna, a nedjelja dan tjednog odmora; rok isplate plaće do 15. u mjesecu za prethodni mjesec; maksimalni broj dana godišnjeg odmora 30; dnevnice, naknada za rad na terenu, naknada za odvojeni život, naknada učenicima i studentima, naknada za korištenje privatnog automobila, potpora zbog bolovanja dužeg od 90 dana… u visini maksimalnog neoporezivog iznosa…

Preporuku u cijelosti pročitajte OVDJE.
 

Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat i Đuro Đaković Grupa sklopili su i sporazum o parkiralištu u vlasništvu Đuro Đaković Grupe koji je trenutno otvoren za parkiranje, te se na njemu, u većem dijelu, parkiraju radnici Grupe.

Sporazumne strane su suglasne ako Grupa počne naplaćivati parkiranje da će osigurati dio prostora za besplatno parkiranje radnika Grupe, uvažavajući, pritom, okolnost da se veći broj radnika pri dolasku na posao i odlasku radi nedostatka kvalitetnog prijevoza i nedostatka linija javnog prijevoza koristi osobnim automobilom.

Sporazum je stupio na snagu danom potpisa, 4. lipnja, a primjenjuje se iduće tri godine.

Sporazum u cijelosti pročitajte OVDJE.


 

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM