SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiProsvjed radnika B.T. HULL-a zbog neisplate plaća

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Prosvjed radnika B.T. HULL-a zbog neisplate plaća

Trogir, 4. rujna 2020. (n1info.com/SSSH) - Zbog neisplate dviju plaća radnici B.T. HULL- a, koji posluje u sklopu grupe Brodotrogir, prosvjedovali su pred brodogradilištem tražeći svoje plaće.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata  (SMH-IS) Siniša Kosić upozorio je kako radnici samostalnog poslovnog subjekta B.T.HULL- a nemaju kolektivni ugovor, jer je raskinut na razini Brodotrogira i da su im plaće bitno smanjene, pa će u slučaju stečaja imati manja potraživanja.

- Ljudima treba dati ono što si im dužan i ako nema posla to treba jasno reći, a ne da su oni formalno u radnom odnosu. Ako se ne može poslovati neka se proglasi stečaj i radnicima daju otpremnine, kazao je Kosić dodavši da se radi o 80-tak radnika.

- S obzirom da se radi o poduzeću koje je osnovano s 20.000 kuna, pitanje je što će biti sa stečajnom masom i kako će se naplatiti. Osim toga, smanjivanjem plaća smanjuje im se prosjek za odlazak u mirovinu, bolovanje i otpremnine, rekao je regionalni povjerenik SMH-IS-a Joško Franić.

- Danas smo pozvali 54 radnika da dođu na posao u Brodotrogir Cruise, gdje će raditi kao ustupljeni radnici s obzirom da u B.T. HULL- u nema posla. Tamo će direktno primiti plaće i raditi u škveru. Tijekom dana ćemo pripremiti dokumentaciju i sve što je potrebno kako bi se to u ponedjeljak potpisalo, kazao je direktor Brodotrogira Mateo Tramontana.


Više na:
Radnici Brodotrogira traže svoje plaće, uprava im nudi rad za Brodotrogir Cruise _n1info.com


Iz medija:

Radnici Brodotrogira traže plaće ispred škvera; uprava im nudi rad za Brodotrogir Cruise _tportal.hr

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom