SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiRadnici SDF-a Žetelice planiraju štrajk 9. siječnja

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Radnici SDF-a Žetelice planiraju štrajk 9. siječnja

Županja, 31. prosinca 2018. (glas-slavonije.hr/sssh) - Radnici županjske tvornice kombajna Same Deutz Fahr Žetelice, članovi Sindikata metalaca Hrvatske - industrijskog sindikata traže veće plaće.

- Cijela proizvodnja je potplaćena, velik broj nas radi za minimalac, za plaću oko 3.500 kuna bruto, s tim da su neki radnici imali i 95 posto od minimalne plaće. To je premalo! Uprava se stalno vadi na to da gazda ne zarađuje, ali ne možemo mi više čekati da on počne zarađivati, pa i mi moramo prehraniti naše obitelji - kažu radnici, koji su željeli ostati anonimni. Posebno su ogorčeni na to što im se konstantno pokušava nametnuti teza da moraju biti zahvalni što ih je vlasnik, kada je prije 13 godina kupio tvornicu u Županji, zaposlio.

- Znači, moramo biti zahvalni na tome što uopće i radimo, a kamoli tražiti veće plaće. Kakav je to apsurd i licemjerje naših vlasnika Talijana. Rade li im i radnici u Italiji i Njemačkoj za 500 eura?, pitaju se.

Nakon kolektivnog godišnjeg odmora radnici se na posao vraćaju u ponedjeljak, 7. siječnja, i tada će krenuti s procedurom za pokretanje štrajka.

Cijeli članak pročitajte na: 9. siječnja radnici SDF-a Žetelice planiraju u štrajk

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.