SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiRadnici Uljanika počeli dobivati minimalac za rujan - štrajk se ne prekida do isplate punog iznosa

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Radnici Uljanika počeli dobivati minimalac za rujan - štrajk se ne prekida do isplate punog iznosa

Pula, 13. studenoga 2018. (novilist.hr/sssh) - Radnici Uljanika počeli su u ponedjeljak popodne dobivati plaću za rujan, a kako je riječ o minimalcu, štrajk koji je počeo 22. listopada neće se prekinuti dok se ne isplati puni iznos, doznaje se od Štrajkaškog odbora.

Kao što je i najavljivano prošlog tjedna, u suradnji s Agencijom za osiguranje radničkih tražbina do kraja današnjeg dana očekuje se uplata minimalne plaće za radnike društava u sustavu Uljanik grupe.

- Konačno je danas to krenulo, nešto intenzivnije isplata će ići do kraja dana, jer je takva procedura u Fini. Tako su radnici dobili bar minimalac u iznosu od 2.751 kunu. Vjerujem da ćemo punu plaću dobiti do kraja ovog ili početkom idućeg tjedna«, izjavio je novinarima član Štrajkaškog odbora Đino Šverko (SMH-IS).

Štrajk se u Uljaniku ne prekida dok se ne isplati puni iznos plaće za rujan, a u brodogradilištu rade samo kooperanti na polarnom kruzeru za australskog naručitelja koji bi trebao biti dovršen do kraja godine.

U međuvremenu se traži se dugoročno rješenje za restrukturiranje pulskog brodogradilišta, a bliži se i termin isplate plaće za listopad i još jedan proces obaveznoga sindikalnog mirenja.
 

Cijeli članak pročitajte na: RADNICI ULJANIKA POČELI DOBIVATI MINIMALAC ZA RUJAN Štrajk se ne prekida do isplate punog iznosa


Još vijesti o temi:

PLENKOVIĆ RAZGOVARAO S RADNICIMA I UPRAVOM BRODOGRADILIŠTA _jutarnji.hr

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.